Скандалът в Народния театър Иван Вазов се пренесе в съда. След

...
Скандалът в Народния театър Иван Вазов се пренесе в съда. След
Коментари Харесай

Скандалът в Народния театър се пренесе в съда! Директорът Васил Василев с иск срещу Камен Донев

Скандалът в Народния спектакъл " Иван Вазов "  се придвижи в съда. След като месеци наред обществеността беше очевидец на задълбочаващия се спор сред шефа Васил Василев и режисьора Александър Морфов, довел освен до дисциплинарното му уволняване, само че и до разделяне в гилдията, в този момент в разногласието беше забъркан и съдът.

 

В Софийския областен съд са формирани две каузи по отношение на напрежението сред Морфов и Василев, написа правният уебсайт " Лекс ".

Първото е по иск на артиста Валери Йорданов против Васил Василев. Йорданов твърди, че здравословното му положение съществено се е влошило, откакто научил, че е почнала инспекция против неговия " нравствен татко "  Александър Морфов. Заради това той е завел дело за претърпени неимуществени вреди като претендира обезщетение от 10 000 лева, само че към този момент е предявил непълен иск за 1000 лева

 

Второто дело е по просба на шефа на театъра, който се почувствал афектиран от изявление на артиста Камен Донев. Директорът на Народния спектакъл упорства Донев да бъде приет за отговорен за засегнатост, като му заплати 2500 лева за породени неимуществени вреди.

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР